KROKIETY Z ODZYSKU

0 (0 ocen)

Po ugotowaniu rosołu nigdy nie było chętnych na mięso , które zostawało po jego ugotowaniu . Więc wpadłam na pomysł jak go wykorzystać, żeby się nie zmarnowało :-)

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA FARSZ:
    - 1kg mięsa (można wykorzystać z rosołu )
    - 30 dag kapusty kiszonej
    - 20 dag suszonych grzybów leśnych lub pieczarek (mogą być świeże w sezonie )
    - 2 duże cebule
    - 1 łyżka gęstej śmietany
    - 50 g masła
    - sól , pieprz , przyprawa uniwersalna


    SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI :
    - 1L mleka
    - 1/2 szklanki wody gazowanej
    - 1 1/2 szklanki mąki
    - 2 jajka
    - szczypta soli
    - olej do smażenia


    PANIERKA
    - 2 jajka
    - 150g bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Krokiety z odzysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i kapustę ugotować w osobnych naczyniach , pozostawić do ostygnięcia .Po przestygnięciu zmielić . Grzyby namoczyć i ugotować ,odcedzić i poszatkować .Cebulę pokroić w kostkę , zeszklić na maśle , dorzucić poszatkowane grzyby i przesmażyć wszystko razem . Połączyć z mięsną masą i śmietaną.Doprawić solą i pieprzem do smaku .
    Mąkę ,mleko ,wodę ,jajka i sól wymieszać na gładka masę , z masy piec cienkie naleśniki . Każdy naleśnik wypełnić farszem i zwinąć brzegami do środka .
    Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej . Przed podaniem opiec na rozgrzanej patelni . Najlepiej smakują z czerwonym barszczem :-)

    PYCHOTA :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować