KROKIETY OLI

4.5 (179 ocen)

  • 20 min

BARDZO LUBIĘ EKSPERYMENTOWAĆ W KUCHNI I WYMYŚLAM PRZEPISY WEDŁUG MOJEGO SMAKU. WSZYSTKIM ZNAJOMYM SMAKUJĄ MOJE WYNALAZKI I PROSZĄ O PRZEPISY NA MOJE DANIA.TO DANIE TEŻ JEST MOIM POMYSŁEM.

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO:ciasto naleśnikowe słone(podstawowe),zioła do sałatek,ziarenka smaku,trochę cukru.FARSZ:jeden brokuł mała puszka kukurydzy,cebula,czosnek,osiem dużych pieczarek oregano,sól ziołowa,ziarenka smaku,pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Przystawki

Krokiety oli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do podstawowego ciasta naleśnikowego dodać zioła i ziarenka smaku oraz trochę cukru.Usmażyć naleśniki.Brokuł ugotować odcedzić na sicie.Na patelni podsmażyć na oleju cebulkę pieczarki dodać ugotowany brokuł oraz kukurydzę i czosnek.Dusić na małym ogniu ok. 5 minut.Doprawić solą ziołową ziarenkami smaku i oregano.Farsz wykładać na naleśniki i formować krokiety.Przygotować mąkę bułkę tartą oraz jajka.Obtaczać krokiety w mące jajku i bułce tartej,smażyć na oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować