KREWETKI Z BOCZKIEM

4.5 (187 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Owinięte cieniutkim plastrem boczku, który po usmażeniu jest chrupiący. Nadaje krewetkom dodatkowego smaku.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożonych krewetek średnich: 20 sztuk
    - cienkich plasterków wędzonego boczku: 20 sztuk
    - sproszkowana ostra papryka: 2 łyżeczki
    - cytryna sok: 1 sztuka
    - sól morska: 1 szczypta
    - keczup ok: 4 łyżki
    - chrzan ze słoika ok: 2 łyżeczki
    - tabasco ok: 0.5 łyżeczki
    - sól do smaku ok.: 0.5 łyżeczki
    - sok z cytryny do smaku ok: 0.5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krewetki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krewetki z boczkiem 1. Krewetki rozmrozić w zimnej wodzie. Bardzo dokładnie osuszyć.
  • Krewetki z boczkiem 2. Na osuszone krewetki nawijać plastry boczku i spinać wykałaczką. Można również zwinąć ciasno boczek w rulon i włożyć go w rogalikowe wgłębienie krewetki.
  • Krewetki z boczkiem 3. Gotowe krewetki skropić świeżym sokiem z cytryny, oprószyć papryką. Piec po 3 minuty z każdej strony, w trakcie smażenia posypać solą morską.
  • Krewetki z boczkiem 4. Sos: keczup, chrzan, tabasco, sól, sok z cytryny - wszystkie składniki wymieszać. Podawać do krewetek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce morza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować