Kotlety z kaszy gryczanej i serem typu feta z dipem ziołowym i sałtką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie .Cebulę pokrojoną w kostkę smażmy na maśle .Gdy kasza ostygnie dodajemy cebulę ,pokrojoną fetę wszystko razem mieszamy z solą ,pieprzem i jajkiem .Formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.(na oleju lub margarynie)
Dip-majonez wymieszać z jogurtem,szczpiorkiem i przyprawami.
Sałatka : sałatę rwiemy na mniejsze części dodaemy fasolkę i pokrojoną cebulę,pomidora i ogórka kiszonego polewamy oliwą.
Usmażone kotlety odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym ,podajemy z sałatką i dipem .
Smacznego.
Porady
kotlety można podsypać bułka tartą przed formowaniem jeżeli masa będzie za rzadka .
Komentarze