Kotlety z kaszy gryczanej i serem typu feta z dipem ziołowym i sałtką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Zdrowe smaczne kotleciki

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • woreczek kaszy grycznej,mała cebula,120 gr.sera typu feta.1 jajko,bułka tarta,trochę masła,olej lub margaryna
    Dip- 4 łyżki jogurtu naturalnego,1łyżka majonezu,zioła prowansalskie(lub inne ulubione ),szczypiorek
    Sałatka : kilka liści sałaty,trochę fasoli czerwonej z puszki,kawałek czerwonej cebuli,1 ogórek kiszony,pól pomidora,oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kaszy gryczanej i serem typu feta z dipem ziołowym i sałtką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie .Cebulę pokrojoną w kostkę smażmy na maśle .Gdy kasza ostygnie dodajemy cebulę ,pokrojoną fetę wszystko razem mieszamy z solą ,pieprzem i jajkiem .Formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.(na oleju lub margarynie)
    Dip-majonez wymieszać z jogurtem,szczpiorkiem i przyprawami.
    Sałatka : sałatę rwiemy na mniejsze części dodaemy fasolkę i pokrojoną cebulę,pomidora i ogórka kiszonego polewamy oliwą.
    Usmażone kotlety odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym ,podajemy z sałatką i dipem .
    Smacznego.

Porady

kotlety można podsypać bułka tartą przed formowaniem jeżeli masa będzie za rzadka .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować