Kotlety z kaszy gryczanej z białym serem

4.5 (197 ocen)

Proste bezmiesne kotlety, pyszne i delikatne w smaku.

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej
    200g sera białego półtłustego
    pół małej cebuli
    2 jajka
    mąką pszenna
    sól, pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Kotlety z kaszy gryczanej z białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zostawić do całkowitego ostygnięcia. Cebulę obrać i pokroić w drobą kosteczkę.
  • 2. Ostudzoną kaszę przełożyć do miski, wkruszyć biały ser, dodać dwa jajka, pokrojoną cebule, sól i pieprz. Całość dobrze wyrobić. Mokrymi dłońmi delikatnie formować kotlety. Ostrożnie obtoczyć je w mące
  • 3. Smażyć na rozgrzanym oleju, nalezy uważac przy przewracaniu na drugą srone, kotlety są bardzo delikatne. Gotowe odsaczyć z nadmiaru tłuszczu, podawac np. z sosem pieczarkowym.

Porady

Kotlety można obtaczać także w bułce tartej lub otrębach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować