Kotlety z białej kapusty

4.5 (180 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Kotlety można podawać bez żadnych dodatków.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - drobno posiekana biała kapusta: 3 szklanki
    - duża marchewka: 0.5 sztuki
    - rozdrobniona feta: 0.75 szklanki
    - papryka chili: 0.33 sztuki
    - bułka tarta: 0.33 szklanki
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz świeżo zmielony: 2 szczypty
    - woda: 0.25 szklanki
    - mąka do obtoczenia: 0.25 szklanki
    - oliwa z oliwek: 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki. Do rondelka włożyć posiekaną kapustę i marchew, całość dusić z wodą do miękkości. Kapustę z marchwią odsączyć z wody, ostudzić i włożyć do miski. Do kapusty dodać fetę, posiekaną chili, bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba. Całość wymieszać tak aby wszystkie składniki się połączyły. Z gotowej masy formować kotleta, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie. Gdyby kotlet przy smażeniu się rozpadał należy dodać więcej bułki tartej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować