Kotlety warzywno-mięsne

4.5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Już od dzieciństwa bardzo lubię pichcić.

Składniki:

  • ● 20 dag mielonego mięsa
    ● 60 dag ugotowanych warzyw
    ● mała cebula
    ● 2 jajka
    ● przyprawa do mielonego mięsa
    ● 2 gałązki natki pietruszki
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety warzywno-mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane warzywa przepuszczamy
    przez maszynkę
    do mięsa. Cebulę obieramy,
    siekamy i dusimy na rozgrzanym
    oleju. Studzimy.
  • Kotlety warzywno-mięsne 2. Warzywa mieszamy z mięsem,
    jajkami, cebulą, przyprawą,
    natką i taką ilością bułki,
    aby masa była spójna. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy,
    siekamy i dodajemy do masy.
  • 3. Formujemy kotlety. Obtaczamy
    w bułce tartej, a następnie
    smażymy na rozgrzanym
    oleju na złotobrązowy
    kolor.

Porady

Ugotowane warzywa przed zmieleniem należy dokładnie osączyć. Kotlety podaję z kluskami śląskimi i surówką ze świeżych warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować