Kotlety mielone z oliwkami

4.5 (174 ocen)

Mielone kotlety to wygodny i prosty sposób na szybki obiad. Ja proponuję z zielonymi oliwkami.

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 jajko
    1 czerstwa bułka
    kilka zielonych oliwek
    3-4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    siekana natka pietruszki lub inne zioła

    DODATKOWO
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Kotlety mielone z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone z oliwkami 1. Mięso przełożyć do miski, wbić jajko, dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone oliwki oraz bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą.
  • Mielone z oliwkami 2. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wyrobić jednolitą masę. Formować dowolnej wielkości kotlety i posypać bułką tartą.
  • Mielone z oliwkami 3. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami ,ryżem, kasza, chlebem i ulubionymi surówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować