Kotlety mielone z jaglanką i lubczykiem

0 (0 ocen)

Kotlety z mięsa mielonego z dodatkiem ugotowanej kaszy jaglanej i świeżych listków lubczyku. Dodanie kaszy to ciekawy sposób na "rozmnożenie" mięsa.

Składniki:

  • 500 g mielonej łopatki wieprzowej
    200 g ugotowanej kaszy jaglanej
    2 szalotki lub 1 średnia cebula
    2 łyżki posiekanych listków lubczyku
    2 małe jajka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kotlety mielone z jaglanką i lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki lub cebulę bardzo drobno siekamy, dodajemy do mięsa i ugotowanej kaszy jaglanej, dokładnie mieszamy. Dodajemy jajka, posiekany lubczyk oraz sól i pieprz do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę.
  • 2. Zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kotleciki, które smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką lub sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Lubczyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować