1/2 kg mięsa drobiowego (może być też mieszane)
1 cebula
1 czerstwa kajzerka (może być też bułka tarta)
1 jajko
sól, pieprz
kilka malutkich różyczek brokuła (ok.5-6 szt)
bułka tarta do obtoczenia
Kotlety mielone z brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zmielić razem z cebulą oraz namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką.
Dodać jajko oraz sól i pieprz. Z brokuła oderwać kilka malutkich różyczek.
Wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem cukru. i gotować ok. 3 minuty. Wyjąć i ostudzić. Mięso zmielone podzielić na równe części. Każdą część rozpłaszczyć na dłoni i w środek włożyć różyczkę brokuła. Zlepić i uformować okrągłego kotleta. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Komentarze