Kotleciki cielęce ze szparagami, groszkiem cukrowym i kaszą kuskus

0 (0 ocen)

Danie dla wielbicieli wybornych , wyszukanych i niezwykle delikatnych smaków.

Składniki:

  • Na 3-4 porcję:
    300g. górki cielęcej ( najlepsza na kotlety)
    10 białych szparagów
    10 zielonych szparagów
    100g. groszku cukrowego
    200g.kaszy kuskus
    oliwa z oliwek
    pierz świeżo mielony
    sól morska świeżo mielona
    przyprawa z chili ( ja miałam młynek , można użyć zwykłej ostrej papryki w proszku lub chili w płatkach)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki cielęce ze szparagami, groszkiem cukrowym i kaszą kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki cielęce 1. Cielęcinę umyć , osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki , delikatnie rozbić.
    Każdy plaster mięsa nasmarować oliwą z oliwek oraz oprószyć przyprawami, odstawić do lodówki na czas przygotowania reszty składników.
  • warzywa ( szparagi , groszek cukrowy) 2. Szparagi umyć , osuszyć ( białe obrać) ,poodcinać zdrewniałe końce , przekroić każdego na 3-4 części.
    Zalać wodą gotować ok. 4 min.
    Po tym czasie do garnka dodać umyty groszek cukrowy , gotować kolejne 2 min. Odcedzić.( groszek cukrowy jest bardzo delikatny , szybko staje się miękki)
  • 3. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem w proporcji 1:1 odstawić na około 5 min.( można dodać odrobinę ulubionych przypraw)
    Rozgrzać patelnię smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.
    Na talerze nakładać porcję kaszy , pokrojonego w plasterki kotlecika lub w całości oraz warzywa.
    Podawać z plasterkiem cytryny która świetnie podkreśla smak cielęciny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować