Korniszony

5 (191 ocen)

  • 60 min

Pora powoli przygotowywać zapasy na zimę. Przepis na słoik 0.9 l.

  • 60 min

Składniki:


  • Ogórki gruntowe (małe lub średnie)
    marchew
    koper
    ziele angielskie
    liście laurowe
    czosnek
    świeży chrzan
    ziarenka pieprzu
    gorczyca
    Zalewa:
    4 szklanki wody
    1 ,5 szklanki octu
    5 łyżek cukru
    czubata łyżka soli
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Korniszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno każdego słoika wrzucamy 6 plasterków marchewki ,kilka gałązek kopru ,3 ziarna ziela angielskiego ,liść laurowy ,ząbek czosnku ,kilka kawałków świeżego chrzanu ,6 ziaren czarnego pieprzu ,kilka ziarenek gorczycy. Ogórki wkładamy do słoików (do oporu).
    Wszystkie składniki zalewy mieszamy ,zagotowujemy i zalewamy ogórki. Słoiki zakręcamy i układamy na zakrętkach do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować