Korniszony

4.1 (292 ocen)

  • 60 min

Przepis na te ogóreczki jest w mojej rodzinie od dawna. Polecam wszystkim.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 kg. małych ogórków
    marchew
    koper
    czosnek
    gorczyca
    listki laurowe
    ziele angielskie

    Zalewa:
    0,5 litra octu
    2 litry wody
    1 szklanka cukru
    ¼ szklanki soli
Wystaw ocenę:

4.1 (292 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Korniszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotować.Do słoików wsypać gorczycę, listek laurowy, ziele angielskie, plasterki marchwi, koper i czosnek. Zalać gorącą zalewą. Słoiki z ogórkami pogotować ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować