Koreczki z pomidorków koktajlowych i twarogu

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

szybko się je przygotowuje a znikają w oka mgnieniu!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidorki koktajlowe: 20 sztuk
    - twaróg półtłusty: 20 dekagramów
    - jogurt bałkański: 2 łyżki
    - bazylia listki (jeśli listki są małe to 40 sztuk): 20 sztuk
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz mielony-prawdziwy: 3 szczypty
    - syrop z octu balsamicznego: 6 łyżek
    - wykałaczki: 20 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koreczki

Koreczki z pomidorków koktajlowych i twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg rozcieramy dokładnie z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie kuleczki. Na każdą wykałaczkę nadziewamy kulkę serka, 1-2 listki bazylii i pomidorka. Talerz, najlepiej biały (całość ładnie na takim wygląda) polewamy niewielką ilością syropu balsamico w esy-floresy i układamy koreczki - sposób ułożenia w/g uznania, można po prostu porozrzucać je po talerzu albo ułożyć koliście... Trochę syropu podajemy w miseczce aby można było ew. zamoczyć koreczka. Proste i bajecznie smaczne!
    Można kupić gotowy syrop albo zrobić go samemu pomalutku gotując i odparowując w rondelku ciemny ocet balsamiczny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować