Winogronowy jeż

5 (170 ocen)

Moja córka nie mogła się doczekać kiedy go skończę :D

Składniki:

  • gruszka
    winogrono
    dowolne owoce na grzbiet jeża
    wykałaczki
    goździki na oczka jeża
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Wina Przystawki Koreczki

Winogronowy jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • winogronowy  jeż 1. Gruszkę myjemy, suszymy i obieramy do połowy, ale tylko tą część, gdzie jest ogonek. Ogonka nie urywamy! Obraną część gruszki możemy posmarować sokiem z cytryny. Wówczas nie będzie ciemnieć.
  • winogronowy jeż 2. Winogrono myjemy i nabijamy na wykałaczki.
  • jez 3. Winogronowe koreczki nabijamy na gruszkę, ale tylko w miejscach gdzie jest skórka.
  • jez 4. Z 2 goździków robimy oczka.
  • jez 5. Na ogonek gruszki nabijamy różowe wonigrono, będzie to nosek.
  • jez 6. Dowolne kawałki owoców nabijamy na brzbiet jeża

Porady

Takiego samego jeża mozna zrobić z różowego winogrona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Winogrona Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować