Koreczki na jeden kęs - każdy się chętnie skusi. Polecam na każdą uroczystość, w mig zrobione i zjedzone :-)
30 min
Składniki:
4 plastry ok. 0,5 cm szynki z pieca
150 gr sera żółtego, np. Radamera
1 kiść winogrona czerwonego
3 naleśniki
Sos czosnkowy
3 duże plastry szynki gotowanej
6 liści sałaty masłowej
wykałaczki
Koreczki na przyjęcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę oraz żółty ser pokroić w mniejszą kostkę. Winogrono umyć, osuszyć. Na każdą wykałaczkę nadziać po jednym kawałku sera i szynki oraz 1 winogrono. Tak przygotować wszystkie koreczki, do wyczerpania zapasów.
2.Każdy naleśnik posmarować cienką warstwą sosu czosnkowego, na to położyć po jednym plastrze szynki oraz po dwa liście sałaty. Naleśniki należy bardzo ściśle zrolować i następnie pociąć na 0,5 cm plastry. W każdy rulonik wbić wykałaczkę.
Komentarze