Kopytka z dyni

4.5 (177 ocen)

  • 50 min
  • Łatwy

Dynia to warzywo ściśle kojarzone z jesienią. Jednym ze sposobów na wykorzystanie dyni są kopytka dyniowe. Wypróbuj przepis na kopytka z dyni.

  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g ugotowanych ziemniaków, przeciśniętych przez praskę,
    200 g purée z dyni,
    1 jajko,
    przesiana mąka pszenna (około 1-1,5 szklanki)
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Kopytka Dania główne

Kopytka z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej. Dynię należy upiec w piekarniku lub ugotować. Wszystko mielimy i łączymy z jajkiem i mąką. Wszystko starannie zagniatamy. Formujemy wałek i wykrawamy małe kopytka. Gotowe wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Polewamy bułką tartą i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kopytka

4.91 (183 ocen)

kopytka

To może cię zainteresować