Kolorowy przekładaniec z jabłkami z nutką cynamonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kiślem. Dodaj do ubitej masy. Delikatnie wymieszaj. Wyłóż na forme o wym. 24x38 wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz 14 min w temp. 160 st. w termoobiegu. Podobnie zrób z dwoma pozostałymi biszkoptami
2.Masa jabłkowa:
Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj starty cynamon i podziel na dwie części. Galaretki rozpuść w ½ szkl. gorącej wody. Jedną dodaj do jednej części jabłek a drugą do drugiej. Dokładnie wymieszaj. Odstaw do stężenia.
3.Krem:
Mleko zagotuj, dodając cukier i kaszę. Cały czas mieszając doprowadź do zagotowania. Pozostaw do ostygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodając kaszę i cukier waniliowy.
Komentarze