Kołduny w rosole

4.5 (143 ocen)

Moi chłopcy je uwielbiają

Składniki:

  • ciasto:

    0,5 kg mąki pszennej
    1 jajko
    woda

    farsz:

    0,5 kg mięsa mielonego ( zmieliłam łopatkę )
    sól
    pieprz
    cebula
    2 ząbki czosnku
    wegeta

    rosół:

    porcja rosołowa
    2 - 3 marchewki
    1/2 selera
    1/2 por
    1/2 pietruszki
    2 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    pieprz w ziarenkach
    sól, pieprz, wegeta, magi - do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kołduny

Kołduny w rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z w/w składników ugotować rosół.

    Mąkę zagnieść z jajkiem i wodą. Dobrze wyrobić, żeby ciasto było puszyste, przykryć ściereczką, żeby nie wyschło.

    Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, wegetą, świeżym czosnkiem i potarkowaną świeżą cebulą. Do mięsa dodać wody i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki szklanką, skleić. Gotować na wcześniej przygotowanym wywarze przez około 15 minut od wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować