Kokosowiec

4.99 (180 ocen)

  • 60 min

Ciasto jest przepyszne, w mig znika z talerzy!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    10 dag margaryny (roztopić)
    10 dag cukru
    3 jajka
    20 dag maki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe

    Masa kokosowa:
    20 dag kokosu
    3 jajka
    15 dag margaryny
    15 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kokosowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: rozptopioną margarynę, cukier, żółtka utrzeć, dodać mąkę z proszkiem i nadal ucierać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do ciasta, wymieszać wszystkie składniki. Wyłożyć na blachę.
  • 2. Ugotować 2 budynie śmietankowe w niecałym litrze mleka. Ostudzić i wyłożyć na cieście.
  • 3. Masa kokosowa: margarynę roztopić. Następnie wsypać do niej kokos i cukier. Zagotować ciągle mieszając (nie doprowadzając do przypalenia kokosu). Ostudzić. Gdy ostygnie dodać 3 całe jajka i wymieszać. Gotową masę kokosową wyłożyc na masę budyniową.
  • 4. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować