Kokosowe kuleczki

0 (0 ocen)

Małe co nieco na lepszy nastrój

Składniki:

  • Składniki na ok. 20-25 sztuk:
    1,5 szkl . wiórków kokosowych
    1 szkl . mleka w proszku
    1 szkl . zmielonych herbatników (niecałe opakowanie 100g)
    8 łyżek miękkiego masła
    2/3 szklanki cukru pudru
    Kilka kropel aromatu migdałowego
    Pół opakowania wiórków kokosowych do obtoczenia
    migdały - całe, łuskane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni. Wsypujemy wiórki. Smażymy je ok. 2-3 minuty mieszając.
    Odstawiamy je do ostygnięcia.
    Teraz miksujemy 6 czubatych łyżek masła, cukier puder, aromat migdałowy i ostudzone wiórki.
    Następnie dodajemy mleko w proszku i zmielone herbatniki (ewentualnie połóż je na ściereczce i za pomocą wałka drobno pokrusz).
    Mieszamy ręką do czasu połączenia się składników. Formułujemy niewielkie kulki (wielkość orzecha włoskiego). Do środka dodajemy po jednym migdale.
    Obtaczamy kuleczki w wiórkach kokosowych wysypanych na talerz.
    Tak przygotowane pralinki wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować