Knedle z brzoskwinią

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem rencistką. Zajmuję się wnuczkami, gotuję i piekę.

Składniki:

  • 1/2-1 kg ziemniaków
    1-2 łyżki masła
    odrobina mleka
    mąka
    jajko
    cukier
    brzoskwinie
    bułka tarta
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Knedle z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy. Odcedzamy i dokładnie ugniatamy z masłem i mlekiem na gładkie purée. Gdy wystygnie, dodajemy mąkę i wyrabiamy gęste ciasto.
  • 2. Z ciasta robimy rulon, odrywamy po kawałku. Do połówek brzoskwiń wsypujemy po pół łyżeczki cukru, owoce dokładnie oblepiamy kawałkiem ciasta. Knedle gotujemy. Po wypłynięciu wyjmujemy łyżką cedzakową.
    Podajemy gorące, polane masłem z podsmażoną bułką tartą i posypane cukrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować