Drobiowe kieszonki z brzoskwinią

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Obiad z kawałkiem mięsa to podstawa w moim domu. Drób jest najczęstszym z mięs i staram się urozmaicać nadzienie.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 filety drobiowe
    100g żółtego sera Gouda
    brzoskwinie z puszki
    sól
    pieprz
    papryka ostra
    bułka tarta
    mąka
    2 jajka

    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe kieszonki z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet 1. Filety przecinamy na plastry. Mięso rozbijamy i przyprawiamy.
  • filet 2. Na mięso kładziemy starty ser i po kawałeczku brzoskwini.
  • kieszonki złożenie 3. Fileta składamy delikatnie i równo na pół
  • filet 4. Wkładamy naszą kieszonkę do woreczka foliowego i dookoła dociskamy tłuczkiem.
  • panierka 5. Taką kieszonkę panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
  • smażenie 6. Smażymy z obu stron na oleju .Smażę je zawsze na najmniejszym palniku,aby sobie spokojnie i miarowo nabierały temperatury i lekko opiekły.

Porady

Do środka można użyć dowolnego nadzienia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować