Klops z brzoskwinią

4.51 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowuję go na obiad lub do chleba na zimno. Smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
    cebula
    2 ząbki czosnku
    bułka
    1/2 szkl. mleka
    2 jajka
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki majeranku
    łyżeczka vegety
    sól, pieprz
    bułka tarta
    słoiczek musu brzoskwiniowego
    olej do posmarowania keksówki
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy.
  • Klops z brzoskwinią 2. Mięso mielone mieszamy z majerankiem, vegetą, solą i pieprzem. Dodajemy cebulę, czosnek, odciśniętą bułkę i wbijamy jajka. Wyrabiamy.
  • 3. Połowę masy przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą keksówki. Wzdłuż pośrodku wykładamy mus brzoskwiniowy. Przykrywamy
    pozostałym mięsem.
  • 4. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180 °C. Studzimy i kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować