Gęsty kisiel domowy

4.5 (174 ocen)

  • 1 min

Moja mama zawsze robiła domowy kisiel, zawsze był pyszny .Na szczęście okazało się , ze jest też łatwy w wykonaniu.

  • 1 min

Składniki:

  • 4 szklanki wody
    4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
    100 ml soku np malina łowicz
    ew.cukier jeżeli sok nie jest odpowiednio słodki
    opcjonalnie : cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Gęsty kisiel domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować 3,5 szklanki wody
    Do 0.5 szklanki zimnej wody dodać sok , mąkę oraz cynamon.Składniki dobrze wymieszać.
    Odstawić wrzątek z gazu , powoli wlewać miksturę cały czas mieszając.
    Postawić na gaz i doprowadzić do wrzenia, pogotować 1-2 min.

    Jeżeli kisiel jest za rzadki można znowu dodać wodę z mąką.
    Sok tez należy dodawać na wyczucie , tzn wszystko zależy od smaku jaki lubimy.

    Można podawać z owocami.
    Smacznego życzę :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować