Domowy kisiel pomarańczowy

4.5 (146 ocen)

Ekspresowy kisiel pomarańczowy, który ma piękny kolor! Smakuję wybornie, znika szybciutko :) Polecam!

Składniki:

  • 3 pomarańcze
    3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
    otarta skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Domowy kisiel pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórkę z jednej pomarańczy zetrzeć na tarce. Ze wszystkich pomarańczy wycisnąć sok, dodać otartą skórkę i podgrzewać na małym ogniu do zagotowania. W niewielkiej ilości wody rozpuścić skrobię ziemniaczaną. Powoli, cały czas mieszając wlewać mieszankę do gotującego się soku. Gotować do zgęstnienia. Zdjąć z ognia i przelać do szklanek/ pucharków. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Azgotuj!)

Porady

Kisiel można oczywiście posłodzić, jeśli uważacie, że jest mało słodki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować