Kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
1. Miksujemy 200 g herbatników, dodajemy do nich 100 g rozpuszczonego masła. Mieszamy a następnie układamy jako sód do naszego ciasta. Jeśli mamy czas możemy nasz spód włożyć do lodówki na godzinę.
2. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Miksujemy 200 ml śmietanki aż zrobi się sztywna, dodajemy serek mascarpone, a następnie stopniowo dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę.
3. Do powstałej masy dodajemy płatki. Dokładnie mieszamy.
4. Masę wylewamy na spód z herbatników. Wierzch wysypujemy pozostałymi herbatnikami.
5. Mleczną czekoladę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do niej wcześniej zmiksowaną śmietankę na sztywno (150ml). Dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na pozostałe ciasto i na koniec posypujemy garścią płatków.
Wymiary foremki:25x27 cm
Komentarze