Kinder Country

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, delikatne ciasto rozpływające się w ustach. Spróbuj a sam się przekonasz.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g białej czekolady
    350 ml śmietanki 30 %
    250 g serka mascarpone
    100 g mlecznej czekolady
    250 g herbatników
    3 szkl. płatków miodowych
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kinder country - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    1. Miksujemy 200 g herbatników, dodajemy do nich 100 g rozpuszczonego masła. Mieszamy a następnie układamy jako sód do naszego ciasta. Jeśli mamy czas możemy nasz spód włożyć do lodówki na godzinę.
    2. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Miksujemy 200 ml śmietanki aż zrobi się sztywna, dodajemy serek mascarpone, a następnie stopniowo dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę.
    3. Do powstałej masy dodajemy płatki. Dokładnie mieszamy.
    4. Masę wylewamy na spód z herbatników. Wierzch wysypujemy pozostałymi herbatnikami.
    5. Mleczną czekoladę rozpuszczamy, studzimy i dodajemy do niej wcześniej zmiksowaną śmietankę na sztywno (150ml). Dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na pozostałe ciasto i na koniec posypujemy garścią płatków.
    Wymiary foremki:25x27 cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować