Kieszonki drobiowe

4.5 (156 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Najlepsze kieszonki jakie jadłam

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - podwójna pierś z kurczaka,: 1 sztuka
    - ser żółty starty: 0.5 szklanki
    - masło zimne kawałki: 4 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - olej roślinny do smażenia: 0.5 szklanki
    - sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - mąka: 4 łyżki
    - bułka tarta: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka ponacinać ostrym nożem tak by powstały kieszenie.
    Ułożyć na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Przygotowane piersi kurczaka natrzeć z każdej strony solą i pieprzem.
    Do każdej kieszeni włożyć porcję masła i startego sera.
    Zwijać uważnie piersi tak by masło i ser podczas smażenia nie wypłynęło.
    Brzegi kieszonek spiąć wykałaczkami.
    Każdą kieszonkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
  • 2. Na rozgrzany olej kłaść kieszonki i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
    Pod koniec smażenia zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywką.
    Dosmażyć jeszcze 10 minut.
    Gdy kieszonki będą gotowe wyjąć wykałaczki.
    Na talerzu ułożyć liście sałaty a na nich gorące kieszonki.
    Podawać z frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować