Kieszonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka ponacinać ostrym nożem tak by powstały kieszenie.
Ułożyć na desce i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Przygotowane piersi kurczaka natrzeć z każdej strony solą i pieprzem.
Do każdej kieszeni włożyć porcję masła i startego sera.
Zwijać uważnie piersi tak by masło i ser podczas smażenia nie wypłynęło.
Brzegi kieszonek spiąć wykałaczkami.
Każdą kieszonkę obtoczyć w mące, jajku i tartej bułce.
2.Na rozgrzany olej kłaść kieszonki i smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Pod koniec smażenia zmniejszyć ogień, patelnię przykryć pokrywką.
Dosmażyć jeszcze 10 minut.
Gdy kieszonki będą gotowe wyjąć wykałaczki.
Na talerzu ułożyć liście sałaty a na nich gorące kieszonki.
Podawać z frytkami.
Komentarze