Kiełbaski białe w warzywach i kasza gryczana

0 (0 ocen)

  • 60 min

małe co nieco

  • 60 min

Składniki:

  • 5-6 białych cienkich kiełbasek
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 por
    sól
    pieprz
    papryka

    1 szkl kaszy gryczanej
    2 szkl wody
    suszona papryka
    suszone ogórki
    sól
    pieprz
    1 łyżka smalcu ze skwarkami

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaski białe w warzywach i kasza gryczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę wsypać do wody, dodać przyprawy i tłuszcz , gotować aż wchłonie całą wodę. Przykryć i pozostawić na ok pół godziny.
    Kiełbaski przekroić wzdłuż na pół , zwinąć w ślimaczki i spiąć szpikulcem lub wykałaczką.
    na patelnie rozgrzać tłuszcz, włożyć pokrojoną cebulę i po chwili dodać paprykę pokrojoną w kostkę i pora również rozdrobnionego. Podsmażyć na drugiej patelni kiełbaski.
    Warzywa poddusić ok 10 min, podlać odrobiną rosołu. Na warzywach ułożyć kiełbaski i smażyć aż odparuje nadmiar płynu.
    Podawać porcje kaszy razem z kiełbaskami i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować