Kiełbaska z cebulką

5 (167 ocen)

Moja rodzina uwielbia tą kiełbaskę na wspólne sobotnie śniadanie. Czasami taka kiełbaska w towarzystwie ziemniaczków i dodatku warzywnego gości na naszym stole podczas obiadu.

Składniki:

  • kiełbasa np. śląska, podwawelska, domowa
    ok 3-4 cebule
    przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, zioła prowansalskie
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kiełbaska z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić na średniej długości kawałki, naciąć delikatnie poprzek co ok 1cm.
  • 2. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • 3. Tłuszcz podgrzać na patelni, położyć kiełbaskę i przyrumienić z jednej strony, następnie obrócić ją na drugą stronę i dodać pokrojoną w piórka cebulę, przyprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować