Karmelizowana marchewka

4.5 (195 ocen)

  • 30 min

Słodka, zdrowa, pyszna. W restauracjach podawana młoda z krótko przyciętą natką, no ale że mamy jesień zrobiłam ją trochę w innej postaci. Równie dobra, chodź może już nie tak efektowna:) Do obiadu jak znalazł.

  • 30 min

Składniki:

  • Pół kilo marchewki
    2 łyżki miodu
    szczypta soli
    łyżka masła

Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Karmelizowana marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, kroimy w podłużne paski, gotujemy 10 minut na parze, do półmiękkości.
    Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy chwilę, ok 2 minuty.
    Dodajemy miód, smażymy do pełnej miękkości.Gotowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować