Karmelizowana marchewka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny dodatek do grillowanego mięsa lub jako mała przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • 6 marchewek
    1/2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki miodu
    1/4 łyżeczki soli morskiej
    1/4 łyżeczki ziół prowansalskich
    1/4 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta płatków chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Karmelizowana marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę brać i pokroić w ukośne plastry grubości ok 2 cm. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać i wrzucić do marynaty marchewkę. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180st. C przez 20-30 minut do lekkiego zrumienienia.

Porady

1. Marchewkę wymieszać z marynatą bezpośrednio przed włożeniem do piekarnika, bo inaczej puści sok i rozcieńczy marynatę. 2. W połowie czasu marchewkę można przemieszać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować