Karkówka z pieczarkami i puree z kalafiora

4.51 (174 ocen)

  • 40 min

Kawałek soczystego kotleta , to co lubią tygryski :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 plastry karkówki
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka octu balsamicznego
    świeży rozmaryn
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    1 łyżka miodu
    sól

    200 g pieczarek
    1 cebula
    1 kalafior
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka musztardy
    oregano
    bazylia
    majeranek

Wystaw ocenę:

4.51 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka z pieczarkami i puree z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • k 1. Oliwę wymieszać z miodem i octem balsamicznym, dodać łyżeczkę pieprzu ziołowego, doprawić pieprzem czarnym, solą , dodać posiekany drobno rozmaryn i zamarynować karkówkę na kilka godzin.
    Kalafior podzielić na różyczki, opłukać pod bierzącą wodą i ugotować w osolonej wodzie.
    Odcedzić, dodać śmietanę, musztardę, sól, i pieprz do smaku i przy pomocy blendera przygotować puree.
    Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić z cebulką na łyżce oleju, doprawić bazylią, oregano i majerankiem.
    Karkówkę razem z resztkami marynaty włozyć na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron po 3-4 minuty, zależnie jak kto lubi , czy wysmażoną czy z lekko surowym wnętrzem.
    Podawać z pieczarkami i puree, do tego może być pomidor ze szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować