Puree z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smakuje wybornie i jest alternatywą dla zwykłych ziemniaczków.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1/2 młodego kalafiora
    - 1 ziemniak
    - 1 szklanka mleka
    -1 szklanka wody
    -1 łyżka masła
    - 1 łyżka posiekanego koperku
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Puree

Puree z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy z ziemniakiem obranym i pokrojonym w kostkę w osolonej wodzie z dodatkiem mleka . Odcedzamy ale płyn z gotowania musimy pozostawić . Blendujemy kalafiora z ziemniakiem ,masłem . W razie konieczności dodajemy po łyżce płyn który pozostał z gotowania do uzyskania pożądanej konsystencji . Doprawiamy solą i pieprzem oraz mieszamy wszystko z koperkiem.

Porady

Jeżeli ktoś nie posiada blendera może wykorzystać mikser kielichowy. Puree pasuje do każdego rodzaju mięsa w moim przypadku był to stek z karczku .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować