Karkówka z listkiem laurowym

4 (1 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

przepyszna na zimno jak i na na gorąco

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cała karkówka
    1 opakowanie z torebki,klasycznej przyprawy do grilla
    przyprawa uniwersalna lub sól
    Pieprz kolorowy zmielony
    8 listków laurowych
    6 ziarenek ziela angielskiego
    1 szklanka bulionu do podlania w trakcie pieczenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Karkówka z listkiem laurowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka z listkiem laurowym 1. Mięso oprószyć przyprawa uniwersalna, pieprzem i całą przyprawą do grilla, obłożyć listkami i zielem. Przełożyć do zamykanego pojemnika i marynować w chłodzie przez 1-2 doby.
    Następnie przełożyć do rękawa i upiec w nagrzanym piekarniku 180 st przez ok. 2 godziny
    Ja tym razem podlałam je bulionem i często polewając piekłam w formie przez 1 godzinę bez przykrycia, potem okryłam folią aluminiową i piekłam jeszcze 1 godzinę i 25 minut w 180 st.
    Już na samym początku pieczenia listki którymi była obłożona karkówka wrzuciłam na dno formy do bulionu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować