Karkówka

4.5 (164 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna karkówka na ciepło i na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg karkówki
    1/2 szkl. oleju
    ok.1/2 szkl. wina wytrawnego czerwonego
    1 łyżka ziarenek smaku lub wegety
    1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
    1/2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej
    3 ząbki czosnku (ew. ile kto lubi)
    majeranek
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą i natrzeć nią karczek. Położyć na półmisku ,przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki najlepiej na 12 godzin lub dłużej. Mięso włożyć do rękawa do pieczenia wlać całą marynatę,spiąć folię tak aby było trochę luzu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 2 godzin. Po upieczeniu zostawić na ok.30 minut w rękawie nie otwierając go.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować