Kanie w naleśniku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna roladka naleśnikowo -grzybowa.

  • 30 min

Składniki:

  • naleśniki 3 szt
    kania 3 szt
    żółty ser 3 plastry
    jajka 2 szt
    przyprawa kuchenna
    pieprz
    bułka tarta
    ketchup
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kanie w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kanie szybko opłukać, osuszyć. Jajka roztrzepać z łyżką wody i przyprawą kuchenną. Całe kapelusze kani panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kapelusze kani muszą być mniejsze od naleśników. Na każdy naleśnik położyć plaster sera i kapelusz kani. Oprószyć pieprzem i zawinąć w roladkę. Położyć zawinięciem do dołu. Obciąć końce naleśnika. Obtoczyć naleśnikową roladkę w ketchupie i tartej bułce. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju.Naleśniki usmażyć wg wypróbowanego przepisu. .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować