Kania w orzechach laskowych

5 (159 ocen)

  • 20 min

Klasyczne kotlety z kani. Panierkę wzbogaciłam otrębami oraz orzechami laskowymi, które idealnie podkreślają smak tego grzyba. Do tego chrupiąca grzanka i pyszne danie gotowe!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    · 4 kanie
    · łyżka bułki tartej
    · 2 łyżki otrąb owsianych
    · 2 garście posiekanych orzechów laskowych
    · sól
    · pieprz
    · olej do smażenia
    · jajko
    · 4 kromki chleba na grzanki
    · ziołowe masło do grzanek (100 g miękkiego masła łączymy ze świeżymi ulubionymi ziołami np. z łyżeczką drobno posiekanej bazylii, łyżeczką natki pietruszki i łyżeczką oregano. Zawijamy w folię spożywczą w rulonik i schładzamy w lodówce).
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Grzanki

Kania w orzechach laskowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce roztrzepujemy jajko doprawione solą i pieprzem. W drugiej łączymy ze sobą orzechy, bułkę oraz otręby. Kanie maczamy w jajku, a następnie w panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju do uzyskania chrupiącej skórki. Odsączmy na ręczniku papierowym. Podajemy z grzankami- kromki chleba smażymy na maśle ziołowym do momentu, aż ładnie wyschną i staną się przyjemnie chrupiące. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować