Kanapkowe biedronki

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Szukałam pomysłu na przekąski, przystawki na imprezę. Na jakiejś stronie wpadły mi w oko takie o to biedronki, pomyślałam "czemu nie?". Okazały się hitem imprezy, zniknęły z tacy jako pierwsze :)

  • 30 min

Składniki:

  • krakersy,
    Oliwki czarne,
    pomidorki koktajlowe,
    serek almette,
    Szczypiorek cienki,
    kiełki rzodkiewki
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kanapkowe biedronki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kanapkowe biedronki 1. Proponuje podanie biedronek na krakersach, ale można podawać je też na chlebie czy też andrutach itp. Dzieci z pewnością będą się nimi zajadały. Każdy z krakersów smarujemy serkiem almette.
  • Kanapkowe biedronki 2. Serek posypujemy pokrojonym szczypiorkiem lub kiełkami (tak powstaje trawka dla biedronki) - mogą to być dowolne kiełki. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki (można wykroić miejsce po szypułce) i ostrożnie układamy na krakersie (i mamy gotowe skrzydełka biedronki).
  • Kanapkowe biedronki 3. Następnie kładziemy jedną czarną oliwkę, zaś w nią wkładamy szczypiorek (w ten sposób powstaje główka i czułki).

Porady

Biedronki najlepiej zrobić tuż przed podaniem. Jeśli będą zbyt długo leżały na talerzyku krakers może się "rozpuścić" od serka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować