Jajka w majonezie

4.51 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Jajka w majonezie inaczej.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 jajek

    3 łyżki majonezu

    2 łyżki śmietany

    sól,pieprz biały,

    oliwa z oliwek

    warzywa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Sakiewki Jajko Przystawki Przekąski

Jajka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uciąć niewielki kawałek foli spożywczej,środek posmarować oliwą.
  • 2. Folię włożyć do małej miseczki i wbić jajko
  • 3. Jajko troszeczkę posolić,szczelnie zakręcić i spiąć spinaczem do woreczków.
  • Jajka w majonezie sakiewki 4. Sakiewki przypiąć spinaczem do łyżki drewnianej,aby mogły być gotowane w pozycji wiszącej nie dotykając dna garnka wówczas wydaje mi się,że sakiewki mają ładniejszy kształt.Ja zrobiłam próbę aby upewnić się,że woreczki mają odpowiednią długość.
  • 5. W garnku zagotować wodę ,łyżkę z sakiewkami położyć na garnku i gotować 10-12minut w zależności od wielkości jajka. Jajka mają być ugotowane na twardo.
  • Jajka w majonezie sakiewki 6. Jajka odwinąć z foli i zostawić do wystygnięcia.Majonez wymieszać ze śmietaną,doprawić solą i pieprzem.Przygotować głębszy półmisek,dowolnie go udekorować,zalać majonezem, na majonez położyć ozdobnie nacięte sakiewki,posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować