Jajka przepiórcze w sosie tatarskim

4.5 (181 ocen)

Lubię podawać jajka przepiórcze w pikantnym sosie tatarskim.Zawsze robię je na święta wielkanocne,ogólnie bardzo często je przyrządzam w ten sposób.

Składniki:

  • ok.20 jajek przepiórek

    Sos tatarski:

    1 szklanka majonezu

    1 mały słoik marynowanych grzybów

    5 kawałków marynowanej papryki

    4 ogórki konserwowe

    1 jabłko

    1 łyżka musztardy

    sól,pieprz

    szczypta chilli

    cukier puder

    Dodatkowo:

    liście sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sos tatarski

Jajka przepiórcze w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przepiórcze gotujemy przez 3-5 minut od momentu gdy woda się zagotuje.Obieramy je ze skorupek.
  • 2. Paprykę ,grzyby,ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę,dodajemy majonez i musztardę.Doprawiamy solą,pieprzem,chilli i cukrem do smaku.
  • 3. Na półmisek układamy liście sałaty,wykładamy sos tatarski i układamy na nim ugotowane jajka.Podajemy od razu po przyrządzeniu.

Porady

Jajka najlepiej ugotować w osolonej wodzie ,będą się lepiej obierały.Podczas obierania trzeba je dość mocno ostukać ,ułatwi to obieranie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować