Jajka pod śledziem

4.5 (195 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Prosto i skromnie ale za to bardzo smacznie.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 szt jajka gotowane na twardo,
    2 szt śledzie matiasy,
    1 szt cebula,
    1 łyżka majonez,
    do dekoracji groszek konserwowy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka pod śledziem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko przekroić na ćwiartki.Matiasy przekroić na pół, wymoczyć około 2-3 godz w wodzie.Cebulkę pokroić w piórka dodać majonez wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz żeby cebulka trochę zmiękła.Na półmisku ułożyć jajko na to kawałek matiasa.Na całości rozłożyć cebulę z majonezem i udekorować kuleczkami groszku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować