Jajka pod pierzynką

4.48 (179 ocen)

Pyszne i lekkie jajka

Składniki:

  • Jajka ugotowane, rukola, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, dymka lub cebulka

    Sos: kroimy drobniutko jedną paprykę
    dymkę lun cebulkę lub pora wraz z cebuszkami
    kilka ogórków korniszonych
    można dodać troszkę kukurydzy z puszki
    Jogurt naturalny, troszkę musztardy i majonezu, sól, cukier, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.48 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa łączymy ze sobą i z sosem.Jajka układamy na rukoli. Polewamy jajka i przystrajamy zieleninką.

Porady

Świetnie też smakuje: pół kubeczka jogurtu nat, łyżka majonezu, Łyżeczka musztardy miodowej i łyżeczka musztardy sarepskiej, sól, pieprz, ogórek konserwowy 2, pół świeżej czerwonej papryki i ćwiartka cebuli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować