Jajka ugotowane, rukola, ogórki konserwowe, papryka konserwowa, dymka lub cebulka
Sos: kroimy drobniutko jedną paprykę
dymkę lun cebulkę lub pora wraz z cebuszkami
kilka ogórków korniszonych
można dodać troszkę kukurydzy z puszki
Jogurt naturalny, troszkę musztardy i majonezu, sól, cukier, pieprz.
Jajka pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa łączymy ze sobą i z sosem.Jajka układamy na rukoli. Polewamy jajka i przystrajamy zieleninką.
Porady
Świetnie też smakuje:
pół kubeczka jogurtu nat, łyżka majonezu, Łyżeczka musztardy miodowej i łyżeczka musztardy sarepskiej, sól, pieprz, ogórek konserwowy 2, pół świeżej czerwonej papryki i ćwiartka cebuli.
Komentarze