Jajecznica z maślakami

4.51 (194 ocen)

To proste i pyszne danie. Jest ona miłą, sezonową odmianą dla klasycznej jajecznicy. W sezonie grzybowym często gości u mnie w domu.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 2 cebule,
    • 30 dag maślaków (po obraniu),
    • Około 3 łyżki oleju,
    • 5 jajek,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z maślakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojona cebula 1. Cebule kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na oleju.
  • Dodatek grzybów 2. Następnie dokładamy do niej pokrojone grzyby.
  • smażenie 3. . Doprawiamy do smaku i smażymy, aż grzyby będą gotowe.
  • Wybite jajka 4. Jajka wybijamy do garnuszka.
  • Dodanie jajek do grzybów 5. Tak przygotowanymi zalewamy gotowe grzyby. Smażymy chwilę, by jajka się ścięły. Ewentualnie doprawiamy.
    Jajecznicę porcjujemy na talerze. Posypujemy pokrojoną natką pietruszki i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Maślak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować