Jajecznica z maślakami i cebulą

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jesienne śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek od szczęśliwych kur
    pół łubianki maślaków
    cebula
    sól morska
    pieprz kolorowy
    łyżka masła

    mizuna i natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Śniadanie

Jajecznica z maślakami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • maślaki 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Obrane maślaki kroimy w kawałki i dodajemy do cebuli. Dusimy do momentu odparowania wody. Doprawiamy solą i pieprzem.

    Do grzybów wbijamy jajka i smażymy do ulubionego stopnia wysmażenia. Podajemy z chlebem. Posypujemy listkami mizuny i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować