1.Korniszony kroimy w cieniutkie talarki, 1 małą cebulę w kostkę. Mieszamy z mięsem. Dodajemy ketchup, musztardę, jajka i przyprawy. Mieszamy. Formujemy w dłoniach kulki, spłaszczamy je. Smażymy na oleju.
2.Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Bułki przekrawamy na pół. Na spodach bułek układamy plasterki sera. Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika. Podsmażone kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem i również wkładamy do piekarnika na około 7-8 minut.
3.Cebulę kroimy w talarki, pomidory w plasterki. Na każdym spodzie bułki kładziemy kolejno liść sałaty, plasterek pomidora, kotlet, cebulę i górną część bułki.
Porady
Zamiast gotowych bułek można upiec własne z mojego przepisu.
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/buleczki-214
Komentarze