Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (144 ocen)

Gulasz mocno cebulowy z czosnkową nutą

Składniki:

  • 1kg żołądków drobiowych
    3 spore cebule
    2 ząbki czosnku
    pieprz
    sól
    4 ziela angielskie
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki sparzyć wrzątkiem i czyścić .Przekroić na połowę.
    Cebule obrać i pokroić w dużą kostkę.
    Żołądki włożyć do garnka z grubym dnem na rozgrzany olej. Smażyć , aż odparuje płyn ,lekko przyrumienić , dodać cebulę ,jeszcze raz przesmażyć . Potem wlać przegotowaną wodę .
    Doprawić solą i pieprzem . Dodać ziele i liście i zmiażdżone ząbki czosnku.
    Dusić tak długo aż będą miękkie ,podlewając gorącą wodą.
    Kiedy będą miękkie odparować sos , aby był gęsty .Doprawić jeszcze raz solą i pieprzem ,aby smak był wyrazisty.
    Podawać z pieczywem i kiszonym ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować