Gulasz z serc indyczych

4.45 (196 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dość tani obiad dla wielbicieli podrobów.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -serca indycze 0.5 kg
    -2 cebule
    - liść laurowy 3 szt
    - kulki ziela angielskiego
    -papryka słodka i ostra
    -przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.45 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz Ser

Gulasz z serc indyczych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca w całości płuczemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, zagotowujemy i parzymy 3-5 min. Odcedzamy i studzimy.
    Cebulę siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz ( ja smażę na margarynie)
    Serca kroimy w mniejsze cząstki, wykrawamy żyłki, dorzucamy do cebuli. Podsmażamy na silnym ogniu, po czym zalewamy wodą i dusimy ok 40 min - w między czasie przyprawiamy do smaku.
    Wodę redukujemy do otrzymania pożądanej ilości i zaklepujemy 1 łyżką mąki rozrobionej z wodą.

Porady

W naszym domu często taki gulasz jemy z fasolką szparagową ugotowaną z solą i cukrem oraz z ziemniaczkami. Całość posypuję zieleniną- koperkiem lub pietruszką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować