Pierogi z farszem mięsno grzybowym

4.5 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Połączenie moich ulubionych pierogów czyli mięsnych oraz z kapustą i grzybami...tak właśnie powstały pierogi z mięsem i leśnymi grzybami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • • Ok. pół kg mięsa ugotowanego (najlepiej z rosołu)
    • Ok. pół kg leśnych grzybów
    • Cebula 1 lub 2
    • Przyprawy: sól, pieprz, maggi itp.
    • Pęczek zielonej pietruszki
    • Masło do podsmażenia grzybów

    ciasto:
    Mąka ok 0.5 kg
    • Ciepła woda
    • Odrobina soli
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z farszem mięsno grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi mięsno grzybowe 1. Mięso mielimy. Grzyby drobno kroimy. Na maśle szklimy drobno pokrojoną cebulę i dodajemy grzyby, podsmażamy kilka minut. Mieszamy dokładnie mięso, grzyby i drobniutko posiekaną pietruszkę. Przyprawiamy do smaku wg uznania.

    Ciasto:
    Dokładnie wyrabiamy składniki w takich proporcjach aby otrzymać sprężyste, nie klejące ciast dające się swobodnie rozwałkować.

Porady

Ciasto najlepiej robić najpierw żadsze poczym dodawać mąki do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Grzyby Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować