Grzyby jak ryby

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Izabela i Tomasz Nebelscy z Augustowa z córkami zaprosili nas na oglądanie meczu.

Składniki:

  • ● 1 kg kapeluszy pieczarek
    ● olej
    ● jajko
    ● łyżeczka vegety
    ● bułka tarta
    ● 2 cebule
    ● 3 ogórki konserwowe
    Zalewa: 4 szkl. wody
    ● 12 łyżek octu
    ● po 6 łyżek cukru i keczupu
    ● łyżka soli
    ● słoik przecieru pomidorowego
    ● liść laurowy
    ● ziarna pieprzu
    ● ziele angielskie

Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Grzyby jak ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki zanurzamy w rozkłóconym jajku z vegetą i obtaczamy w bułce.
    Smażymy. Układamy warstwami
    na przemian z plastrami
    cebuli i ogórków.
  • 2. Składniki zalewy zagotowujemy
    i gorącą zalewamy
    pieczarki. Chłodzimy dobę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Pieczarki Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować